Wijnhuis
Du Toitskloof Winery

Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van wijngaarden, gelegen tegen de koele berghellingen met alluviale bodems. Om zo koel mogelijk bij de wijnkelder aan te komen, worden de druiven s’nachts geoogst bij een rijpheid van 19º tot 21º Balling en getransporteerd in lagen van droog ijs, ook om het contact met zuurstof te minimaliseren. Na het crushen wordt het sap 24 uur op de schil gehouden voor een optimale smaak extractie. Hierna wordt uitsluitend het sap wat vrij uitloopt overgepompt en teruggekoeld naar -4º C. Op deze temperatuur wordt het sap 2 á 3 weken gehouden totdat al het overmatig water in het sap is bevroren wat de concentratie van smaak bevorderd.
Hierna wordt het sap uit de koude tanks gepompt terwijl de temperatuur mag oplopen tot 8º tot 10º C. Fermentatie vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 13º tot 15º C in rvs tanks, na zo’n 18 dagen is de wijn droog gefermenteerd en wordt deze gestabiliseerd en gebotteld.

Omschrijving
Een smaakvolle Chenin Blanc met een volle fruitige neus, smaken van appel, peer, ananas en tropisch fruit. Een evenwichtige balans tussen de zuurgraad, de fruitigheid en de restsuikers. Lichte citrustinten in de afdronk. Een wijn heerlijk om gekoeld op zichzelf te genieten, maar tevens een perfecte begeleider van zeevruchten, pasta’s en frisse salades.


Analyse
Alcohol 12,5 %
Restsuiker 6,4 g/l
Zuurgraad 6,7 g/l
PH 3,16 

Bewaarpotentieel
2 jaar


Du Toitskloof Chenin Blanc 2019

  • € 5,25

    € 6,35 incl. 21% BTW